Dy ligat e eSports Rainbow Six Siege, UK Ireland Nationals (UKIN) dhe Nordic Championship, janë bashkuar për të formuar Northern Premier League.

Kjo ligë e re do të mbledhë të gjitha ekipet dhe lojtarët më të mirë nga UKIN dhe skenat lokale nordike për një turne të ri me një grup çmimesh prej 25.000 euro.

Liga do të numërojë gjithsej dhjetë ekipe që garojnë për nëntë javë nga 19 prilli deri në fund të gushtit 2022. Për çdo javë, do të ketë dy ditë transmetimi direkt.

Në fund të sezonit, dy skuadrat më të mira kualifikohen në Ligën e Kampionëve evropiane. Aty ku skuadra të ndryshme nga e gjithë Evropa garojnë me shpresat për t’u promovuar në Ligën Evropiane, e konsideruar si niveli më i lartë i Rainbow Six Siege konkurrues në rajon.

Ndërkaq, Rainbow Six Siege ka një skenë të lulëzuar profesionale të sporteve elektronike me një komunitet prej më shumë se 80 milionë lojtarësh të regjistruar. Video-loja ofron një përvojë me shumë lojtarë me ritme të shpejta dhe gjithnjë në zhvillim. /Telegrafi/