[ad_1]

Futbollisti spanjoll Hector Bellerin ka folur për luftën në Ukrainë dhe pyeti pse këtij konflikti i është kushtuar më shumë vëmendje se të tjerëve.

Mbrojtësi i djathtë i Real Betis është treguar shpesh i interesuar për çështje sociale dhe këtë e ka treguar sërish me qëndrimin e tij ndaj konfliktit të fundit.

“Është mjaft e vështirë të shihet se ne jemi më të interesuar për këtë luftë sesa për të tjerat. Nuk e di nëse kjo është për shkak se ata janë më shumë si ne apo sepse ky konflikt mund të na ndikojë më drejtpërdrejt si ekonomikisht, ashtu edhe në aspektin e refugjatëve”, ka thënë Bellerin për La Media English.

Më pas ai shtoi shembuj të konflikteve të tjera në mbarë botën për të konfirmuar tezën e tij.

“Lufta palestineze është heshtur plotësisht, askush nuk po flet për të. Jemeni, Iraku… Rusia është e përjashtuar nga Kupa e Botës… Edhe vende të tjera kanë bërë të njëjtën gjë si Rusia për shumë e shumë vite”, ka thënë Bellerin.

Më tej ai u shpreh se fakti që nuk u kushtohet aq shumë vëmendje konflikteve të tjera është racizëm.

“Racizmi është të mbyllim sytë ndaj konflikteve të tjera dhe të kemi këtë qëndrim. Ai gjithashtu pasqyron mungesën e ndjeshmërisë për numrin e jetëve të humbura në shumë konflikte dhe ne u japim përparësi atyre që janë më afër nesh”, deklaroi Bellerin. /Telegrafi/