Gjatë javës së kaluar në vendin rreth ish-fabrikës “Treska” shpërtheu një zjarr i madh dhe kjo ka ngritur dyshime tek Shtabi i krizës në Komunën Qendër të Bashkisë së Shkupit, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Do të analizojmë bazën e materialeve të djegura, për konstatuar se a janë të dëmshme për shëndetin e qytetarëve. Kur të bëhet analiza nga institucionet speciale do të ketë një vendim më preciz rreth hapave të ardhshëm. Komuna qendër do të bashkëpunojë me institucionet tjera relevante për të sjellë një vendim të matur dhe të sigurtë për jetën e qytetarëve” tha kryetari i Komunës Qendër, Goran Gerasimovski.

Më herët ai e kishte krahasuar ish-fabrikën “Treska” me Çernobilin.