Zemërohet Donald Trump: Rrjeti social i së vërtetës është një dështim i plotë

Megjithëse Platforma Sociale e së Vërtetës u njoftua si rikthimi i Donald Trump në mediat sociale, shërbimi doli të ishte një dështim i madh.

Trump zbuloi rrjetin e tij social në tetor të vitit 2021, pasi iu ndalua të shprehte pikëpamjet e tij në Twitter dhe rrjete të tjera që e ndaluan. Truth Social u prezantua më 21 shkurt të këtij viti, por jo pa probleme.

Rrjeti social aktualisht është në telashe të mëdha, pasi të paktën një milion e gjysmë përdorues nuk mund të hyjnë as në aplikacionin që kanë shkarkuar. Përveç kësaj, aplikacioni nuk është i disponueshëm për Android, nuk ka asnjë version në ueb dhe nuk është i disponueshëm për shumicën e njerëzve jashtë Shteteve të Bashkuara.

Edhe pse ishte një nga aplikacionet më të shkarkuara në Apple App Store pasi u publikua, shumica e përdoruesve as që mund ta ekzekutojnë tani. Ishte një fatkeqësi, sipas Joshua Tucker, drejtor i Qendrës për Mediat Sociale dhe Politikat në NYU.

Edhe pse të gjithë prisnin që problemi të zgjidhej shpejt dhe Trump të fillonte të publikonte “të vërtetat” e tij në rrjetet sociale, asgjë nga këto nuk ndodhi.

Përdoruesit që gjejnë një mënyrë për të përdorur aplikacionin thonë se ai është mjaft bosh kur bëhet fjalë për përmbajtjen. Gjithashtu, një studim tregon se marrja e Truth Social ndërkohë ka rënë me 95 për qind.

BBC News thuhet se zbulon se Donald Trump është i zemëruar për këtë zhvillim dhe është i habitur pse shumë njerëz nuk e përdorin Truth Social.

Truth Social, një platformë që u shpall si një konkurrent i madh i lojtarëve kryesorë të tregut (Facebook, Twitter, WhatsApp), u pengua sapo u ngrit në këmbë. /Telegrafi/