“Vepër penale” hyrja e avionëve rusë në hapësirën ajrore të Britanisë

Tani do të jetë “vepër penale” për çdo avion rus që  hynë në hapësirën ajrore të Mbretërisë së Bashkuar, thotë Sekretari i Transportit në Mbretërinë e Bashkuar, Grant Shapps.

“Ne do të mbysim aftësinë e miqve të Putinit për të vazhduar të jetojnë si normalisht ndërsa mijëra njerëz të pafajshëm vdesin”, shkroi Shapps në Twitter.Në një letër drejtuar “të gjitha aeroporteve dhe fushave ajrore në Mbretërinë e Bashkuar”, Shapps udhëzon kontrollorët e trafikut ajror “të mos ofrojnë akses në asnjë avion që ata kanë arsye të besojnë se është një avion rus”.

Image