Një grua ka vdekur në Kinë nga gripi i shpendëve H3N8, një virus që qarkullon që nga viti 2002, por nuk ka shkaktuar ende asnjë vdekje njerëzore, tha Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Virusi H3N8 u shfaq fillimisht në Amerikën e Veriut dhe deri më tani shkencëtarët mendonin se mund të transmetohej te kuajt, qentë dhe fokat e elefantëve.

Nuk ishte zbuluar te njerëzit deri në pranverën e kaluar, kur dy raste jo-fatale u raportuan në Kinë në prill dhe maj.

Gruaja që vdiq ishte një grua 56-vjeçare nga provinca Guangdong në Kinën juglindore. Ajo u sëmur më 22 shkurt dhe u shtrua në spital me pneumoni të rëndë më 3 mars. Sipas OBSH-së, vdiq më 16 mars.

“Pacientja kishte disa sëmundje themelore. Ajo ishte ekspozuar ndaj shpendëve të gjalla përpara se të sëmurej, si dhe zogjve të egër rreth shtëpisë së saj”, tha agjencia në deklaratën e saj.

“Asnjë nga kontaktet e saj të ngushta nuk ishte i infektuar dhe as nuk kishin shfaqur simptoma të sëmundjes”, thuhej në raport.