Zyra e OKB-së për të drejtat (OHCHR) tha se të paktën 816 civilë janë vrarë dhe 1,333 janë plagosur në Ukrainë që nga fillimi i konfliktit më 24 shkurt, raporton Reuters.

Numri real i vdekjeve ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë. OHCHR, e cila ka një ekip të madh monitorimi në vend, nuk ka qenë ende në gjendje të verifikojë raportet e viktimave nga qytetet e goditura keq si Mariupol.

Shumica e viktimave ishin nga armët shpërthyese si granatimet nga artileria e rëndë dhe sistemet e raketave me shumë lëshime, dhe sulmet me raketa dhe ajrore, tha ai.