26 vjet më parë në ditën e sotme, respektivisht në ditën e parë të pranverës më 21.03.1996 në Kumanovë filloi me punë TV FESTA.

Gjatë këtyre 26 viteve TV FESTA ishte në funksion të informimit edhe atë edhe në kohërat më të vështira duke e informuar opinionin me të gjitha ndodhitë në vend dhe në rajon.

TVFESTA gjithnjë ishte dhe është pranë shikuesve të vet besnik, të cilëve gjithnjë dhe në kohë u ka sjellur emisione të larmishme të të gjitha zhanreve si emisionet infofmative -politike, ekonomike, kulturore, sportive , dokumentare, emisionet për fëmijë e të tjera, për çka shpesh herë është nderuar me çmime të ndryshme për punë profesionale.

Ndërkohë që TV FESTA ndër vite ka qenë edhe si Shkollë e gazetarisë , pasi që nga ky medium kanë dalur emra të njohur të gazetarisë dhe stafit operativ-teknik, të cilët sot janë kuadro kyçe në media ndryshme kombëtare dhe instituvione të tjera.

TV FESTA ndër dekada ka krijuar raporte të mira bashkëpunimi me mediat e njohura botërore duke u ofruar bashkëpunim në momentet më të rëndësishme për të njohtuar edhe opinionin botëror me ngjarjet tek ne , siç janë Dëbimi i popullit të Kosovës nga vatrat shekullore gjatë vitit 1999 , Luftës së vitit 2001 në Maqedoni, ngjarjet e vitit 2015 në Lagjen e trimave etj, kur xhirimet e TV FESTA i huazuan të gjitha mediat botërore.

Ky shënim modest i 26 vjetorit le të jetë një paralajmërim për suksese të reja dhe shënimin e përvjetorëve të shumta. Gëzuar!