Në Gjykatën Themelore Penale-Shkup me fjalët përfundimtare sot vazhdon gjykimi për vrasjen e hendbollistit kroat Denis Tot, i cili u rrah për vdekje para një diskoteke në Parkun e qytetit të Shkupit.

Në seancën e kaluar dëshmuan të akuzuarit, të cilët në fillim të procesit deklaruan se nuk ndjehen fajtorë për veprën për të të cilën akuzohen.

Prokuroria i ndjek të pandehurit Anxhelo Gjorgievski, Klementina Levkovska dhe Andrej Kostovski për veprën penale “vrasje” nga neni 123 paragrafi 1 në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal. Sipas aktakuzës, të pandehurit akuzojnë se më 7 prill, para një lokali nate në parkun e qytetit në Shkup, së bashku e kanë privuar nga jeta të dëmtuarin Denis Tot.

Procesin e udhëheq gjyqtarja Elena Ilievska Josifoviq, ndërsa përfaqësuese e akuzës është prokurorja Tanja Trajçevska.