Në Bruksel tani, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg po flet me gazetarët përpara vizitës së Joe Biden për bisedime me udhëheqësit e tjerë të aleancës ushtarake.

Stoltenberg thotë se pushtimi rus i Ukrainës është brutal dhe vuajtjet njerëzore janë të tmerrshme për t’u parë.

“Ne jemi të vendosur të bëjmë gjithçka mundemi për të mbështetur Ukrainën,” thotë Stoltenberg, por NATO ka një “përgjegjësi” për të siguruar që lufta të mos përshkallëzohet përtej Ukrainës, shton ai.