Maqedonia e Veriut me masat e ndërrmara, të cilat janë dedikuar për ruajtjen e standardit të jetesës së qytetarëve, vazhdon të jet shembull për vendet e rajonit, në përballjen me krizën ekonomike që ka kapluar gjithë vendet e botës, këtë e dëshmon edhe rënia e vazhdueshme e çmimit të naftës dhe derivateve të naftës ditëve të fundit, me çka pritet të stabilizohen edhe çmimet e produkteve ushqimore bazë.