Presidenti rus Vladimir Putin urdhëroi një hetim pasi mësoi se rekrutët ishin të përfshirë në operacionet ushtarak në Ukrainë.

Dhe për të kjo është në kundërshtim me urdhrin e tij për të mos e bërë këtë, tha sot zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov.

Sipas përfaqësuesve të Kremlinit, Putin urdhëroi zyrën e kryeprokurorit ushtarak të ndëshkonte përgjegjësit për ata që nuk respektuan urdhrin presidencial për të mos dërguar rekrutë në Ukrainë, por ushtarë profesionistë.

Peskov tha se “fakti është se një numër i rekrutëve janë të pranishëm në njësitë ushtarake në operacionin ushtarak special në Ukrainë,” raportoi Tass.

Më herët gjatë ditës së sotme u publikua një analizë e madhe e CIA-s, ku pretendohej se “Putini është i lënduar që Perëndimi nuk e trajton me respektin e duhur dhe se ai beson se kjo është një luftë në të cilën ai nuk mund ta përballojë humbjen”, tha Avril Haynes.

Ai me këtë veprim deshiron të arsyetohet para botës që krimet i kanë bërë rekrutët e jo ushtarët e rregullt.