Të gjithë u kapëm nga pandemia. Ne u përpoqëm të organizoheshim. Sigurisht që mund të ishte më mirë. Mund të kishim 2.000 viktima më pak, nëse të gjithë do të ishim vaksinuar. Ne kemi bërë gabime si shtet, sistem dhe shëndetësi dhe kjo është meritë e të gjithëve neve, tha mjeku Aleksandar Petliçkovski për “Studio 10”.

I pyetur nëse KSI kishte frikë se rekomandimet e bëra publikisht në lidhje me trajtimin e coronavirusit mund të përdoreshin nga njerëzit dhe të trajtoheshin vetë, mjeku tha: “Nuk kemi frikë se është më mirë të trajtohemi sipas protokolleve sesa të shtrihen”, tha ai.

Ai theksoi se ndryshe nga vendet e tjera, ne zgjodhëm rrugën më të rrezikshme, me një shkallë më të ulët të vaksinimit dhe një shkallë më të lartë të vdekshmërisë.

“Do të arrijmë një shkallë më të lartë imuniteti më shumë nga ata çka kanë kaluar coronavirusin, sesa me vaksinim. Njerëzit duhet të kuptojnë se të kalojnë coronavirusin në vend që të vaksinohet është një rulet i rrezikshëm.

Teza për heqjen e maskave nuk ka lidhje me shkencën”, thotë Petliçkovski.