[ad_1]

Në Këndin Amerikan i cili funksionon në kuadër të Bibliotekave të Prizrenit, të enjten janë dhënë certifikata për dhjetë gra dhe vajza, të cilat kanë vijuar trajnimin në kuadër të projektit “Kamjet e bëra nga mjetet e tekstit dhe teknologjisë së avancuar” .

Para dhënies së certifikatave për vijueset e trajnimit, drejtoresha e Bibliotekës, Sahadete Sadikaj- Kukaj, ka lavdëruar angazhimin dhe përkushtimin e grave dhe vajzave në këtë projekt të radhës për fuqizimin e gruas.

I pranishëm në këtë ngjarje, ishte edhe drejtori për Kulturën, Rini Sport i komunës së Prizrenit, Adem Morina, i cili përgëzoi të gjithë për organizimin dhe mbarëvajtjen e trajnimit.

Erza Susuri dhe Albina Xhaferi e vlerësuan këtë projekt të aftësive të tyre në rroba edhe teknologjinë e teknologjisë së avancuar, që në të ardhmen të mund të hapin edhe një biznes individual.

Ky projekt, është një nga ambasada e vendit që edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë në vend, ndërsa projektet e tyre do të jenë në të ardhmen. /Telegrafi/