Ka përfunduar takimi mes krerëve të partive që formojnë shumicën parlamentare. Me të përfunduar takimi, kryeministri Kovaçevski në prononcimin para mediave tha se Qeveria është stabile dhe se do të vazhdojë të punojë për të mirën e qytetarëve dhe do ti mbrojë interesat e tyre.

Ai tha se në takim u vendos që vendi të mos shkojë në zgjedhje të parakohshme parlamentare sepse siç that ë njëjtat nuk janë në interest ë shtetit dhe qytetarëve të cilët edhe ashtu janë të rënduar nga rritja e inflacionit pas krizës së shkaktuar nga agresioni rus.

Ai tha se zgjedhjet parlamentare do të mbahen në vitin 2024 atëherë edhe kur parashihet sipas regullores të ketë zgjedhje.