Falënderim Patriarkut Ekumenik Bartolomeut për pranimin e Kryepeshkopatës së Ohrit në unitet kanonik me kishat e tjera ortodokse, shprehu pasdite ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani në publikimin në Fejsbuk.

Me hapin e këtillë hiqet izolimi dekadësh dhe hapet rruga për marrjen e autoqefalisë në periudhën në vijim.