Osmani: Deklarata ime nga brifingu është keqinterpretuar – Nuk kam thënë se do të ketë konflikt ndëretnik

Për herë të parë në historinë tonë, 27 shtetet anëtare konfirmojnë gjuhën maqedonase pa fusnota, prandaj ky moment është një mundësi historike për zgjidhjen e çështjes me gjuhën maqedonase, thotë ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani.

Osmani në një paraqitje të ftuar në emisionin “Studio 10” në Televizionin 24 tha se në opinion është bërë një “spin” nga deklarata e tij në konferencën e së shtunës kur duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve foli për pasojat e mundshme që do të ndodhnin nëse propozimi nuk pranohej. Ai thotë se komenti i tij për problemet ndëretnike është nxjerrë jashtë kontekstit dhe thotë se nuk bën dallim mes çështjeve maqedonase dhe asaj shqiptare.