Osmani arsyetohet për heshtjen mbi propozimin francez

Në një takim me gazetarët, ministri i jashtëm Bujar Osmani tha se qëndrimi i heshtur mbi propozimin francez ishte shkaku që vendi jonë të mos ndikon në zhvillimet bullgare, përkatësisht mocionin e votëbesimit ndaj Qeverisë së Kiril Petkovit.

“Neve kishim qëndrimin tonë një ditë pasi pranuam propozimin por qëllimisbt vendosëm që pa mbaruar proceset që kishin filluar në Kuvendin bullgar mbi votëbesimin të mos ndokojmë me qëndrimet tona për njërën ose palën tjetër. Për këtë arsye edhe vendosëmmqë të gjitha qëndrimet t’i thotë kryeministri nga Brukseli”.

Pengesa kryesore sipas Osmanit mbetet protokolli për të arriturat e komisionit historik dhe detyrat e dy qeverive që dalin nga pajtimet në komision. Osmani shtoi se derisa nuk përfshihet protokilki në korrnizë, pranohet propozimi francez.