Nënvarianti i ri i Omikronit edhe në Maqedonin e Veriut, infektohen tre persona

Tre persona janë infektuar me nënvariantin e ri të omikronit i njohur si “stealth”.

Dy prej tyre janë nga Shkupi dhe një nga Strumica, njoftoi Ministria e Shëndetësisë sipas të dhënave nga laboratori për virologji dhe diagnostifikim molekular në Institutin e Shëndetësisë Publike.

Sekuencionimi i 41 mostrave pozitive të SARS-CoV-2 është bërë ne : Shkupi – 13, Tetova – 4, Gjevgjelia – 4, Veles – 3, Koçani – 3, Sveti Nikollë – 3, Negotino -2, Kavadar – 2, gjithashtu. si mostër nga: Ohri, Struga, Kumanova, Strumica, Gostivari, Valandova dhe Vinica.

Sublimati BA.1 omicron rezultoi në 35 testime Nenvarianti BA.2 e omicron e njohur edhe si “stealth” është vërtetuar në tre mostra (dy janë nga Shkupi dhe një nga Strumica).

Varianti delta (B.1.617.2) ende qarkullon në vend, i dëshmuar në tri mostra, dy prej të cilave janë nga Gjevgjelia dhe një nga Velesi. Sipas Ministrisë, në dy mostra është konfirmuar prania e gripit H3N2./