Ndryshimi i orës verore 2022, mësoni kur dhe si do të lëvizin akrepat

Natën ndërmjet të shtunës 26 dhe të dielës 27 mars 2022, pritet kalimi nga ora dimërore në atë verore, praktikë që rikthehet rregullisht në këtë periudhë të vitit. Prandaj, orët që kërkojnë ndërhyrje manuale duhet të zhvendosen me një orë përpara, nga ora 2:00 deri në 3:00. Pra kjo do të flini pak më pak, por nga ana tjetër regjimi i ri për orë do t’ju lejojë të përfitoni nga rrezet e diellit deri vonë, edhe falë zgjatjes së ditëve që sjell vera.

Koha e verës: Udhëzimet për përdorim

Ndryshimi i orës do të bëhet në orën 2:00 të mëngjesit, por kjo nuk do të thotë se duhet të ndërprisni gjumin. Orët e dorës klasike dhe të gjitha orët analoge në përgjithësi mund të rregullohen të shtunën në mbrëmje, para se të shkoni në shtrat, në mënyrë që të vendosni paraprakisht ritmin tuaj në orën e ditës. Alternativa është ta shtyni çështjet e takimet për të nesërmen në mëngjes, pasi të zgjoheni, sepse në të kundërt rrezikoni vonesa.

Siç kemi mësuar prej kohësh, është shumë më thjeshtë për telefonat tanë, orët inteligjente, PC-të dhe tabletët, të cilat do të përditësohen automatikisht pa pasur nevojë për ndërhyrje të jashtme. Për shembull, ata që dikur e rregullonin alarmin në celularin e tyre nuk do të kenë asgjë për t’u shqetësuar, por do t’i gjejnë alarmet tashmë të kalibruar në kohën e verës. Në ekosistemin shtëpiak të pajisjeve dixhitale, pajisjet elektronike që nuk janë në gjendje të vetërregullohen pasi janë shkëputur nga rrjeti. Ora e furrës, ajo e mikrovalës dhe llojet e tjera të aparateve “jo inteligjente” do të duhet të rregullohen me dorë.

Ora verore do të qëndrojë në fuqi deri në fundjavën e fundit të tetorit: ndërmjet të shtunës 29 dhe të dielës 30 tetor 2022, ku akrepat do të ndryshojnë 60 minuta, duke shënuar kështu rivendosjen e orës diellore.