Ministri Shaqiri: Qëllimi i kësaj Qeverie është rritja e pagave në arsim

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, duke komentuar Ligjin e ri për Arsimin, i cili ka ngecur në procedurë parlamentare, tha se qëllimi i kësaj Qeverie me këtë ligj është rritja e pagave në arsim.

“Qëllimi i kësaj Qeverie, duke filluar nga viti 2019, 2020 dhe 2021 me paga më të larta në sektorin e arsimit, por i njëjti ligj pozitiv për mua ishte që të sigurohen paga më të larta për sektorin e arsimit. Dhe në disa situata kur kam pasur mundësi ky ligj është futur në procedurë parlamentare më parë kur nëse tani opozita është në pozicione të ndryshme nga pushteti lokal në atë qendror, në diskutimin e ligjit shihet si punësim partiak, mendoj se jemi tani në një drejtim tjetër për realizimin e atyre që opozita i quan “punësime partiake”, tha Shaqiri në emisionin Win-Win në Telma.