Analisti politik Ibrahim Mehmeti hodhi poshtë akuzat e partive opozitare për të pasaktë regjistrimin e popullsisë. Në Top Tema në Telma, Mehmeti tha se ka krijuar përshtypjen se ata vetë nuk besojnë në argumentet që paraqesin.

Të sfidosh procesin mendoj se është e pasaktë, duke qenë se u prezantua se metodologjia është vlerësuar si e besueshme sipas standardeve ndërkombëtare.

“Nëse duam të jemi një vend i vërtetë, duhet t’i ulim pak këto topa sepse kjo krijon dyshime dhe pastaj pyesim veten pse qytetarët kanë mosbesim, sidomos për çështje kaq të ndjeshme etnike”, tha Mehmeti.

Ai shtoi se përveç çështjeve politike, rezultatet e regjistrimit duhet të fokusohen në disa çështje të tjera, duke përfshirë pse popullsia po zvogëlohet kaq shumë dhe pse popullsia po plaket.

“Mund të flasim si publik, por të themi që nuk ka qenë korrekte, nuk ka qenë korrekte, atëherë duhet të ketë bazë për këtë dhe mendoj se është më shumë politizimi që përdor vetëm partitë politike për të mbledhur pikë politike”, tha Mehmeti.