Maqedoni: Këto janë kushtet e lëvizjes për ngasësit e trotinetëve elektrik

Ju mund të fitoni një gjobë nëse ngisni një trotinet elektrik në një korsi për vetura.

Ju duhet vetëm të ecni në një shteg biçikletash me një shpejtësi prej 25 km / orë dhe në trotuar me një shpejtësi prej 6 km / orë.

Këtë e parashikon ligji për trotinet elektrik i miratuar në dhjetor 2020.

Është e nevojshme të mbash një helmetë mbrojtëse dhe në mbrëmje një jelek fluoreshent.

Ndryshe, gjobat variojnë nga 50 euro e lartë, varësisht nga rregulli i thyer.

Qytetarët ankohen shpesh se për shkak të mungesës së infrastrukturës nuk mund të lëvizin me këtë mjet të ri transporti.

Zëdhënësi i MPB-së thotë se komunat janë përgjegjëse për rrugët, por shton se për sigurinë e atyre që përdorin trotinetin elektrik dhe për sigurinë e të tjerëve në komunikacion, të lëvizin vetëm në ato pjesë ku ka infrastrukturë adekuate.

Vitin e kaluar nuk pati viktima nga drejtuesit e trotinetëve, por 11 persona u lënduan rëndë dhe 22 pësuan lëndime të lehta.

Sinjalizimi që vlen për automjetet e tjera vlen edhe për trotinetët elektrikë.