Sipas kryetarit të LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, përfitimet e BE-së janë të mëdha dhe nënkuptojnë një të ardhme të sigurt, një jetë më të mirë dhe të rinj më të pasur për të ndërtuar jetën në vendin e tyre. Ai në tribunën “Të fortë dhe të vendosur për të ardhmen” në Koçan tha se çdo gjë që bëjmë sot, nesër do ta bëjmë për të rinjtë tanë, transmeton InfoShqip.

“Por, të dashur qytetarë, ekziston një rrezik i madh dhe real në rrugën tonë evropiane. Ata janë Levica dhe Dimitar Apasiev. Me populizmin e rrezikshëm, me retorikën e saj kundër BE-së dhe zjarrit, e majta po bëhet gjithnjë e më e fortë dhe më me ndikim. Mickoski dhe VMRO-DPMNE i kanë marrë plotësisht peng sepse Mickoski është i dobët, pa vizion dhe pa qëndrim. Me veprimet e tyre, e majta është bërë e djathtë, ndërsa Mickoski është në panik dhe vetëm përpiqet të mos bjerë pas tyre”, tha Kovaçevski.

Pikërisht për këtë arsye Mickoski thotë me krenari se ai është vazhdimësia e Vanço Mihailovit, duke bllokuar ligjet në Kuvendin e Maqedonisë në mes të krizës, duke bllokuar 100 milionë euro ndihmë shtetërore.

“Mickoski më nuk e sheh atë që është e mirë për shtetin dhe qytetarët, ai vetëm sheh se si të mos mbetet prapa Apasiev. Ky është një kërcënim real për vendin për të penguar planin europian dhe për ta zhytur vendin në pasiguri dhe izolim, në përçarje të brendshme mes njerëzve. Kur kjo të ndodhë, do të zgjoheni në mëngjes me krenari të rreme, por do të shkoni në shtrat me zë të lartë dhe vetëm sonte, pa u vënë re dhe të vetmuar. Shikoni çfarë po ndodh në Shkup, në kryeqytet e kanë bllokuar plotësisht”, tha Kovaçevski.