Në vigjilje të 20 vjetorit të themelimit të Bashkimit Demokratik për Integrim, gazetari nga Shkupi, Destan Jonuzi në një prononcim për indeks.mk foli për të arriturat e partisë dhe kreut të sajë Ali Ahmeti. Jonuzi tha se Ahmeti dhe BDI-ja kanë arritur të transformohen dhe e dëshmuan veten për 20 vite sa janë në skenë politike.

Ai shtoi se partia e Ahmetit është partia e vetme që u bëri ballë stuhive dhe politikave të ndryshme dhe se e njëjta gjithnjë ka arritur të triumfojë.

Ai tha se tash BDI-ja e transformuar punon për interesin kombëtarë dhe se lideri i sajë, Ali Ahmeti asnjëherë ska bërë pazare në shpinë të interesave dhe kërkesave të shqiptarëve.