Instagram do t’ju lejojë t’i përgjigjeni mesazheve të drejtpërdrejta nga “feed”

Instagram shpesh po prezanton veçori dhe opsione të reja dhe këto tani zbatohen për dërgimin e mesazheve të çastit përmes kësaj platforme.

Opsioni i ri më i dobishëm është një përgjigje e shpejtë ndaj një mesazhi të drejtpërdrejtë direkt nga furnizimi pa pasur nevojë të futeni në kutinë hyrëse dhe të humbni përmbajtjen që ishte në furnizim.

Ekzistojnë gjithashtu opsione të reja të ndarjes, si dhe aftësia për të dërguar pamje paraprake të këngëve dhe për të kryer sondazhe në bisedat në grup.

Shefi i platformës, Adam Mosseri ka njoftuar synimin e Instagramit për t’u fokusuar në mesazhet direkte këtë vit në një video të publikuar në fund të dhjetorit.

“Mesazhet janë një nga mënyrat kryesore, ose një mënyrë e përshtatshme për të lidhur njerëzit në internet. Instagrami duhet të pranojë faktin se mesazhet janë forma kryesore e komunikimit”, tha Mossari.

Paraafishimi i këngës do të ofrojë video të shkurtra prej 30 sekondash falë integrimit të shërbimeve të transmetimit të muzikës Apple dhe Amazon, ndërsa së shpejti do të vijë mbështetja për Spotify.

Gjithashtu, ka një meny të re që mund të qaseni nga burimi kryesor i Instagramit duke shtypur gjatë butonin share, i cili ju lejon të ndani shpejt postimin me katër miqtë më të afërt.

Karakteristika të tjera i afrojnë mesazhet DM të Instagramit me atë që tashmë ofron Facebook Messenger dhe kjo nuk duhet të jetë befasi pasi kompania po punon për t’i bërë këto dy platforma të bisedës të përputhshme.

Instagram shton një linjë të ngjashme të fotografive të profilit në krye të kutisë së tij hyrëse për të treguar se cilët kontakte janë aktualisht në internet, dhe gjithashtu e miraton atë në sondazhet e Messenger.

Shkurtorja e re e Messengerit për të dërguar “në heshtje” testamentet pa njoftuar kontaktet, gjithashtu mbërrin në Instagram në formën e një komande të re @silent.

Instagram thotë se shumica e risive tani janë të disponueshme globalisht, ndërsa ndarja e muzikës do të fillojë të arrijë tek përdoruesit nga sot.

Fatkeqësisht, platforma në Evropë nuk do të jetë në gjendje të ofrojë @silent opsione, sondazhe apo të tregojë se kush është online në krye të inbox-it dhe arsyeja janë ligjet në rajon. /Telegrafi/