Hyseni: Pozicionimi pro VMRO-së do t’u kushtojë shtrenjtë partive opozitare shqiptare

Çdo qëndrim i gabuar në lidhje me regjistrin bllokada e Kuvendit nga opozita VMRO-DPMNE, do t’u kushtojë shtrenjtë partive të shqiptarëve, mendon analisti politik Blerim Hyseni.

– Momenti politik nuk është i përshtatshëm për një veprim të tillë për shkak të zhvillimeve rajonale dhe gjeostrategjike. Negociatat me Bullgarinë fqinje dhe investimi i madh i BE-së në këtë proces do të mbeten nën hijen e bllokadës së paralajmëruar dhe mendoj se ky është një argument i mjaftueshëm që VMRO-DPMNE nuk dëshiron të arrijë marrëveshje me Bullgarinë dhe ndoshta të marrë një datë për fillimin. të negociatave me BE-në. Kjo është arsye e mjaftueshme për qëndrimin e partive shqiptare ndaj propozimit të Mickoskit për bllokimin e Kuvendit. Çdo qëndrim apo pozicionim i gabuar do t’u kushtojë shtrenjtë”, tha Hyseni për Sloboden Peçat.

Nëse partitë opozitare të shqiptarëve ndjekin gjurmët e Mickoskit, padyshim që do të shkojnë kundër vetes, por, shton Hyeni, me një ndërhyrje të vogël të faktorit ndërkombëtar do të pozicionohen kundër qëndrimeve të VMRO-DPMNE-së për të bllokuar punën e Kuvendit.

– Këto janë gola të fshehura në një lojë të hapur. Mbetet të shihet se kush do të bjerë në lojërat e VMRO-DPMNE-së, tha Hyseni.