Grubi: Vazhdon trendi i rënies së nivelit të papunësisë në vend

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashëksive, Artan Grubi ka publikuar fakte nga numri i rënies së nivelit të papunësisë.

Më poshtë statusi i plotë të Grubit:

Vazhdon trendi i rënies së nivelit të papunësisë në vend, i cili nga 16.1 % në vitin 2020 ka arritur tashmë në 15.2 %, fakt që flet mbi efikasitetin e masave ekonomike të zbatuara nga ana e Qeverisë.

Këtu nuk do të ndalemi, pasi Plani për rritje të përshpejtuar ekonomike parasheh stimulimin e mëtejshëm të investimeve dhe uljen e nivelit të papunësisë deri në 8.6 % në vitin 2026.