Grubi: Ndryshimet kushtetuese janë gjëja më e mirë për popullin maqedonas

Ndryshimet kushtetuese janë gjëja më e mirë për popullin maqedonas, tha zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi sonte në një intervistë në Kanal 5.

Ai beson se kjo i zgjidh të gjitha problemet me fqinjët dhe Maqedonia si shtet ka një vepër. Grubi deklaroi se me Marrëveshjen e Prespës, Greqia u bë mikja jonë, lobon për ne dhe me Marrëveshjen e Ohrit thotë se shqiptarët u bënë qytetarë besnikë sepse shteti u bë besnik ndaj tyre.

Ai tha se çështja e kishës është zgjidhur me Serbinë dhe beson se populli maqedonas do të fitojë vetëm me ndryshimet kushtetuese.

Siç tha Grubi, nëse shteti është në status quo, po shkon prapa dhe kjo nuk është mirë.