Rreth 50% e kryeqytetit të Ukrainës Kiev është pa energji të premten në mëngjes pas sulmeve ruse në infrastrukturën kritike që çuan në ndërprerje të gjera të energjisë elektrike, sipas autoriteteve ukrainase.

Administrata ushtarake e qytetit të Kievit tha në Telegram se uji është restauruar plotësisht dhe ekipet e emergjencës po punojnë me shpejtësi për të rikthyer nxehtësinë në qytet.

Ai shtoi se “sapo sistemi i energjisë të stabilizohet, komunikimi do të shfaqet në të gjitha rrethet e Kievit”, pasi ndërprerjet e energjisë ndikuan në rrjetet celulare.

Shënjestrimi i infrastrukturës kritike nga Rusia të mërkurën rezultoi në mbylljen e përkohshme të shumicës së termocentraleve të Ukrainës dhe la shumicën e njerëzve pa energji elektrike.

Forcat e armatosura të Ukrainës thanë se 70 raketa ruse u lëshuan të mërkurën pasdite dhe 51 u rrëzuan, së bashku me pesë drone sulmuese.