Frikë dhe panikë e madhe tek Mickoski, nuk ju beson deputetëve të tij?

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickovski, pas votimit të djeshëm të Propozimit francez në Kuvend, ka njoftuar për media se të gjithë deputetët kanë nënshkruar deklaratë të noterizuar se nuk do të votojnë për amendamentet kushtetuese.

Shtrohet pyetja, a e kërcënon Mickovski të drejtën e pavarësisë në vendimmarrje të çdo deputeti, të garantuar me Kushtetutë?

Pse duhen deklarata të noterizuara, të cilat në fakt nuk kanë fuqi ligjore në lidhje me votën e secilit deputet në Kuvend, nëse Mickovski u beson deputetëve të tij.

Në të njëjtën kohë, komentet në rrjetet sociale janë se deklaratat nga konferenca e sotme për media për deklaratat e nënshkruara të noterizuara të deputetëve të VMRO-DPMNE-së se nuk do të pranojnë ndryshime të Kushtetutës janë të mjegullta.

Qytetarët komentojnë aktet si Ky lloj, se Mickoski tregon vetëm mosbesim të qartë dhe fyerje personale ndaj deputetëve të tyre.

VMRO DPMNE nuk arriti të mobilizojë numër të mjaftueshëm të qytetarëve kundër Propozimit francez, protestë të cilën Levica e morri si promotore kryesore së bashku me partitë tjera proruse si ajo e Janko Baçevit.

Të krijohet përshtypja se në radhët e DPMNE-së aktualisht mbretëron frika, paniku, pasiguria dhe paqëndrueshmëria.

A do t’i mbajë Mickovski deputetët nga radhët e tij apo ka mundësi që disa prej tyre të devijojnë nga qëndrimet e tij të shprehura personalisht?!