EUROSTAT: Maqedonia e Veriut më e lira në rajon

EUROSTAT: Maqedonia e Veriut më e lira në rajon
Në bazë të të dhënave të EUROSTAT-it, Republika e Maqedonisë së Veriut është më e lira në rajon sa i përmet çmimeve të produkteve ushqimore dhe të produkteve tjera.
Jorastësisht Republika e Maqedonisë së Veriut rezulton si më e lira në rajon, kur të gjitha shtetet po përballjen me rritje të çmimeve.
Ky rezultat vjen falë masave qe ka ndërrmarë me kohë dhe vazhdimisht Qeveria të propozuara nga ministri i ekonomisë, Kreshnik Bekteshi.
Në fillim ishte ngrirja e çmimeve dhe së fundmi  ppërcaktimii marzhës më të lartë tregtare të produkteve themelore ushqimore në tregtinë më shumicë dhe me pakicë.
Të cilat ndikuan në uljen e çmimeve të produkteve ushqimore bazë.