Eurointegrimi i RMV-së dhe Shqipërisë, Prajs: Dy shtete të nisin bisedimet me BE-në

Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria duhet të hedhin një hap përpara drejt integrimit evropian dhe ajo të jetë mbajta e konferencës së parë ndërqeveritare me BE-në,  ka deklaruar zëdhënësi i departamentit të shtetit amerikan, Ned Prajs. Konfirmon se Shtetet e Bashkuara po zhvillojnë bisedime dypalëshe me Bullgarinë dhe Maqedoninë e Veriut për të arritur një zgjidhje sa më të shpejt në mosmarrëveshje. SHBA-të shpresojnë se Shkupi dhe Sofja do të ndjekin modelin e Marrëveshjes së Prespës për të dalë nga kriza bilaterale.
“Marrëveshja historike e Prespës dëshmoi se vendet e Ballkanit Perëndimor janë të gatshme të realizojë detyra të rënda, të bëjnë kompromise, të gjejnë zgjidhje. Ne jemi të bindur se Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do ta bëjnë të njëjtën përmes bisedimeve mbi çështjet  kontestuese. Ne vazhdojmë të bëjmë përpjekje që edhe  Bullgaria edhe Maqedonia e Veriut t’i rregullojnë dallimet sa më shpejt. Kuptohet, nuk do të informojmë detajisht për këto bisedime.”,- tha zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Ned Prajs.