Agjencia Europiane (Europe Elects), e njohur për transmetimin e rezultateve të fundit të sondazheve në mbarë Europën, është duke analizuar sondazhin e IPIS që tregon epërsinë e fortë të BDI-së ndaj partive tjera shqiptare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Europe Elects i përpunon të dhënat dhe raporton se, sipas tyre, BDI në zgjedhjet e ardhshme do të fitojë 13.4 për qind të votave, në krahasim me vetëm 7,1 për qind të ASH-së. BDI ka një rritje prej gati 1.9 për qind krahasuar me zgjedhjet e vitit 2020, ndërsa ASH-ja ka rënë për gati 1.8 për qind deri në vitin 2020. Sondazhi i ri i IPIS-it është bërë në terren në fillim të majit me 1111 të anketuar.