Edhe Austria dëbon katër diplomatë rusë

Austria ka dëbuar katër diplomatë rusë për gjoja se kanë vepruar në një mënyrë që nuk përputhet me statusin e tyre diplomatik, tha një zëdhënëse e ministrit të saj të jashtëm, shkruan Sjky News.

Austria i bashkohet vendeve të tjera të BE-së si Franca, Italia dhe Gjermania, të cilët kanë bërë lëvizje të ngjashme këtë javë pas krimeve të dyshuara të luftës në Bucha.

Por ndryshe nga ato vende, Austria nuk tha se masa ishte për shkak të veprimeve të forcave ruse në Ukrainë.

Tre nga diplomatët janë duke punuar në ambasadën ruse dhe një tjetër ndodhet në Salzburg.

Atyre u është thënë që të largohen nga vendi deri më 12 prill.