Ka dështuar VMRO, Levica dhe Rusia, Maqedonia e Veriut po shkon drejt Europës.

Në Kuevndin e RMV-së me shumicë votash (68) u votua pro propozimit francez që e ardhmja e Maqedonisë së Veriut të merr kahje tjetër dhe atë drejt Europës, ku edhe vendi ka përkrahjen e shumë shteteve tjera si dhe aleatëve tanë.

Kanë dështuar forcat pro ruse në vend, ku protestonin për mos ta pranuar deputetët dhe vendi ynë propozimin francez gjoja se do të humbte identiteti maqedonas, kultura dhe gjuha.