Me fjalë të shkruara në pankarta, deputetët e VMRO DPNE-së sot kanë qëndruar para Komisionit për Rregullore dhe Mandat-Imunitet, ku debati filloi pas raportimit të opozitës se kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, ka shkelur Kodin e Etikës dhe ka fyer zyrtarët.

Xhaferi nuk mori pjesë në seancën e komisionit për të. Ai është i ftuar në seancë, por nuk ka asnjë detyrim të marrë pjesë.

Është hera e parë që Komisioni diskuton për shkeljen e Kodit të Etikës nga një deputet, nga kryetari i Kuvendit.

Opozita ka denoncuar për shkelje të rëndë të kodit të etikës.