Dehari: Nderojmë veprën fisnike të çdo mësimdhënësi

“7 Marsi – Dita e Mësuesit, datë historike për arsimin shqip. E veçanta e kësaj dite është rikujtimi i së kaluarës plot vuajtje dhe sakrificë, plot dritë, krenari dhe shpresë. Pertef Therepeli themesuesi i arsimit shqip në trevën e Kërçovës është simbolika e flijimit për mësim në gjuhën shqipe. Për nder të 7 Marsit nderojmë veprën e pishtarit të arsimi dhe punën fisnike të mësimdhënësve që i japin dritë dhe jetë arsimit. Gëzuar 7 Marsin.”, ka shkruar Dehari.