Kuvendi miratoi Ligjin për huanë për financimin e ndërtimit e elektranës fotovoltaike në Oslomej, projekt i EMV-së në kuadër të tranzicionit energjetik të vendit.

Ndërtimi i elektranës fotovoltaike në Oslomej është i një rëndësie të madhe për rritjen e pavarësisë energjetike të vendit dhe rritjen e prodhimit të energjisë elektrike nga dielli, gjegjësisht realizimin e agjendës së gjelbër.

“Kërçova po bëhet e GJELBËR! Kërçova e para sa i përket tranzicionit energjetik!

“Sapo kaloj ne Kuvend ligji për hua në EBRD për qendër të re fotovoltaike në Osllomej!
120 MW nga energjia e ripërtrishme
#urime” – ka shkruar Bekteshi.