Bekteshi jep lajmin e madh: Struga, Ohëri, Prespa dhe destinacionet tjera turistike do të punojnë edhe të dielën

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut sot miratoi ndryshimet në Ligjin për tregti, i cili mundëson punën të dielave dhe shtetërore të të gjithë tregtarëve me pakicë dhe shumicë në vendet turistike, të përcaktuara me Ligjin për turizëm.

Ndryshimet në Ligjin për Tregtinë pritet të nxisin edhe më tej aktivitetin ekonomik në vend, veçanërisht në destinacionet turistike.

Duke pasur parasysh të dhënat që i kemi nga Enti Shtetëror i Statistikës për rritjen e numrit të turistëve nga fillimi i vitit, si dhe pritshmëritë sipas rezervimeve tashmë të bëra për turistët e huaj që do të vizitojnë Maqedoninë e Veriut këtë sezon turistik, veçanërisht Ohrin. dhe Strugën, në përputhje me ndryshimet ligjore, presim rritje të aktivitetit turistik në të gjithë vendin.

Ndryshimet në Ligjin për Tregtinë u miratuan përmes një dialogu të përbashkët në një proces gjithëpërfshirës me të gjitha palët e interesuara, veçanërisht në sektorin e turizmit.
Punëtorët në qendrat tregtare që punojnë të dielave dhe festave do të marrin mëditje 100 për qind më të lartë.

Njoftimi edhe i ministrit Kreshnik Bekteshi

“Edhe një LAJM i mirë
Struga, Ohëri, Prespa dhe destinacionet tjera turistike do të punojnë edhe të dielën me miratimin e ligjit nga ana e deputetëve nën mbështetje të plotë te kryeparlamentarit Talat Xhaferi
Mbështesim TURIZMIN në vend!”