Një numër i diplomatëve nga Bashkimi Evropian, Shtetet e Bashkuara dhe Britania kanë bojkotuar fjalimin e ministrit të Jashtëm të Rusisë, Sergei Lavrov, në forumin e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut.

Lavrov në fjalimin e tij ka thënë se Perëndimi nuk duhet të ndërtojë objekte ushtarake në asnjë vend të ish-Bashkimi Sovjetik.

Ai ka thënë gjithashti se Moska e konsideron të papranueshme që disa vende evropiane të strehojnë armë bërthamore të SHBA-së.