Të shtëna armësh janë dëgjuar gjatë përleshjes mes protestuesve maqedonas të nxitur nga VMRO-DPMNE dhe Levica mes grupit të qytetarëve shqiptarë që ndodheshin në sheshin Skendërbeu.

Për vetëm pak kohë është arrestuar nga policia aktivisti i Aleancës i cili shtiu në Çarshinë e vjetër të Shkupit duke u përballur me huliganët maqedonas të cilët hynë në Çarshi dhe hodhën gjësende të forta dhe demoluan lokalet dhe veturat për rreth.