Ademi: Koalicioni VMRO, Aleanca, Levica dhe Besa nuk njohin gjuhën shqipe

Si do të dukej një qeverisje e koalicionit LEVICA, përberë nga VMRO, Aleanca, Levica dhe Besa me se miri demonstrohet me largimin e paligjshëm te përdorimit të gjuhës shqipe nga Qendra Informative Kulturore, institucion në kuadër të Qytetit të Shkupit. Kështu është shprehur koordinatori i grupit parlamentar i Bashkimit Demokratik për Integrim, Arbër Ademi gjatë një konference për gazetar.

“Ky akt, nga ana e drejtorit të Qendrës Informative Kulturore te koalicionit VMRO, Levica, Aleanca dhe Besa ka ngjallur reagime të shumta sepse me këtë veprim partnerët e koalicionit të Aleancës për shqiptarët dhe Lëvizjes Besa dëshmojnë papjekuri politike në njërën anë dhe në anën tjetër thyejnë Ligjin për përdorimin e gjuhëve që tashmë është në fuqi, me qellim qe te nxisin tensione ndëretnike ne kohe kur i gjithë kontinenti po vuan luftën ne Ukraine. Kjo mund te jete vetëm skenar qe shkon ne favor Rusisë sikur qe ishte skenari i shumicës se re 61”, ka deklaruar Ademi.