Kreu i Tetovës, Bilall Kasami pranon se shumica e këshillit komunal, që nga fillimi ka qenë e brishtë dhe më se më shumë problem ka pasur me këshilltarët e shumicës se ata të opozitës. Mosvotimin e llogarisë përfundimtare komunale nga këshilltarët e pavarur që përbënin shumicën, Kasami e quan i shantazh dhe kalkulim politik.

“Sa i përket përgjegjësisë edhe kemi qenë në informuar edhe s’kemi qenë të informuar. Bëhet fjalë për kalkulime politike, këshilltarët e shumicës disa nga ata këshilltarë, kanë bërë kalkulime të cilët ne i pamë dhe në opinion për të shantazhuar dhe kërcënuar shumicën se nëse nuk pranohen këshillat, konsultat apo kërkesat tyre pa diskutim ata mund ta çojnë në krizë komunën në këtë rast edhe këshillin në zgjedhje, në këtë rast rezultati është ky që është”, Bilall Kasami, kryetar i Tetovës.

Për këto akuza të Kasamit, këshilltarja e listës “Më mirë për Tetovën”, Elmedina Abdullahi thotë se Komuna vetë ka inskenuar situatën për t’u shfajësuar për paaftësitë e veta ligjore.

“Përkundër angazhimit tonë të sinqertë për t’i ndihmuar komunës që të përballet me problemet që ballafaqohet gjatë kësaj periudhe, ne në vend që të diskutojmë për zgjidhje të problemeve apo të kemi problem ose të kemi zgjedhje të probleme, ne kemi një situatë, dyshojmë thellë se është e inskenuar vetëm për ta shfajësuar vetveten pa aftësinë për t’i përcjellë afatet ligjore ose për ta arsyetuar gabimin që ata e bënë”, tha Elmedina Abdullahi, këshilltare e pavarur.