Ministri i Jashtëm i Republikës së Maqedonisë së Veriut i pyetur se a do të dorëhiqet nëse nuk arrin që të hap rrugën drejt integrimeve euro-atlantike, tha se rreth kësaj çështje edhe opozita ka përgatitur dy skenarë, dhe pavarësisht zhvillimeve në të ardhëm, o do të jemi tradhtar o do të jemi të paaftë.

“Unë e dëgjoj këtë narrativ edhe nga opozita. Mendoj se opozita ka përgatitur dy skenarë, e para është se në rast se arrini sukses titulli do të jetë “ua tradhtarë” a në rast se nuk arrini sukses “ua të paaftë, jepni dorëheqje”, këto janë këto dy skenarët”, deklaroi Bujar Osmani, ministër i Jashtëm.