Në përputhje me të dhënat nga Instituti për Shëndet Publik gjatë 24 orëve të kaluara janë kryer 1.707 testime dhe janë regjistruar 456 raste të reja, 20 raste të vdekjes dhe 1.880 të shëruar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Prej 1.707 testimeve të bëra, janë regjistruar 465 raste të reja të Kovid-19: Shkup – 341, Kavadar – 21, Strumicë – 19, Shtip – 15, Kumanovë -13, Ohër – 11, Prilep – 6, Gostivar – 5, Veles, Strugë dhe Gjevgjeli nga 4, Manastirë, Tetovë, Kriva Pallankë dhe Bogdancë nga 3, Kërçovë, Koçan, Negotinë, Shën Nikoll, Radovish, Dibër, Probishtip, Krushev, Makedonski Brod dhe Demir Kapi nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive, 92 janë reinfeksione.

Ndërsa janë regjistruar 1.880 pacientë të shëruar edhe atë: nga Shkupi – 1.81, Kavadari – 81, Kumanova – 68, Manastirë – 63, Strumicë – 56, Veles – 55, Gjevgjeli – 39, Prilep dhe Ohër nga 30, Gostivar dhe Vallandov nga 29, Kërçovë -20, Tetovë, Negotinë dhe Radovish nga 19, Shtip dhe Strugë nga 18, Kriva Pallank -16, Koçan dhe Shën Nikoll nga 13, Bogdancë – 11, Madekonski Brod – 0, Resen – 8, Dellçevë dhe Kratovë nga 7, Berovë -5, Pehçevë – 4, Vinicë, Probishtip, Demir Kapi dhe Dojran nga 3, dhe Demir Hisar -2.

Gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar 20 persona të vdekur: 6 nga Shkupi, nga dy persona të vdekur në Koçan, Negotinë, Prilep dhe nga një në Veles, Kërçovë, Kumanovë, Ohër, Shën Nikollë, Strugë, Strumicë dhe Shtip. Të gjithë të vdekurit kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.

Janë kryer 1.707 analiza përmes: ISHP-62, QSHP Shkup-0, QSHP Manastir-0, QSHP Prilep-0, QSHP Tetovë-0, QSHP Kumanovë-1, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, spitali laboratorik Kozle-0, KU Pulmologjia me alergologji -0, SPQ “8-të Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-149, Zhan Mitrev (Filii i Dytë) -95, Avicena-85, Biotek-150, Sistina-47, laboratori Laor -0, Sinlab-2, Remedika-0, Fertiliteti -0, Genea-0, Nikob Lab-272, VFV Medikal-40, Eli Medika-20, Rojal Medika-0, Spektra-MM-0, Rapid Lab-6, Zhan Mitrev Strumicë – 0, Nova Lab Diagnostiks – 0, Ramus-0, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 778.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.847.971 testime të Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovdi-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 287.481, numri i të shëruarve është 269.014, numri i të vdekurve 8.768 dhe numri i rasteve aktive është 9.699.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shkup 132646, Aktiv 5467

Kumanovë 15739, Aktiv 412

Manastir 13731, Aktiv 459

Prilep 13265, Aktiv 336

Tetovë 13076, Aktiv 400

Kavadar 9796, Aktiv 384

Gostivar 9216, Aktiv 207

Veles 9034, Aktiv 278

Ohër 8333, Aktiv 250

Shtip 7795, Aktiv 122

Strumicë 7713, Aktiv 208

Kërçovë 5200, Aktiv 134

Koçani 4854, Aktiv 99

Strugë 4556, Aktiv 97

Gjevgjeli 4061, Aktiv 134

Negotinë 3483, Aktiv 149

Shën Nikoll 2579, Aktiv 73

Resnjë 2497, Aktiv 56

Radovish 2424, Aktiv 69

Kriva Pallankë 2315, Aktiv 55

Dellçevë 1865, Aktiv 44

Berovë 1685, Aktiv 23

Dibër 1553, Aktiv 23

Valandovë 1485, Aktiv 34

Vinicë 1343, Aktiv 27

Probishtip 1276, Aktiv 12

Bogdancë 969, Aktiv 45

Kratovë 914, Aktiv 17

Krushevë 859, Aktiv 15

Demir Hisar 799, Aktiv 14

Makedonski Brod 677, Aktiv 24

Demir Kapia 529, Aktiv 18

Makedonska Kamenicë 519, Aktiv 7

Pehçevë 446, Aktiv 4

Dojran 249, Aktiv 3.