Më 12 prill 1999, në fshatin Vrellë të komunës së Istogut në Kosovë, ndodhi një nga betejat më të ashpra midis forcave të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe ushtrisë serbe.
Në këtë betejë, dy luftëtarë të shquar të UÇK-së, Ekrem Dili dhe Ali Ivaja, humbën jetën në kryerjen e detyrës së tyre për t’i mbrojtur banorët e zonës nga forcat serbe. Ata u vranë nga një sulm i fortë i ushtrisë serbe, ndërsa po shërbenin si udhëheqës në betejën e Vrellës.
Kjo betejë ishte një moment kritik në historinë e luftës së Kosovës, duke treguar vendosmërinë dhe guximin e luftëtarëve të UÇK-së, por dhe si një moment tronditës për familjet e luftëtarëve që humbën jetën në betejë.
Sot, Ekrem Dili dhe Ali Ivaja kujtohen si heronj të luftës për liri dhe pavarësi në Kosovë, dhe emrat e tyre shënohen me nder nga populli i Kosovës dhe nga komuniteti i luftëtarëve të UÇK-së.