20 vjetori i BDI/ Ahmeti: Politika jonë, zero çështje të hapura me fqinjët

Bashkimi Demokratik për Integrim sot në Shkup ka shënuar 20 vjetorin e themelimit si subjekt politik, me të ftuar të shumtë nga të gjitha sferat në vend. Me këtë rast, kryetari i BDI-së z. Ali Ahmeti ka mbajtur fjalim rasti duke elaboruar gjithë këtë rrugëtim dy dekadësh me plot sukses dhe sfida të cilat i ka tejkaluar me fitore në të gjitha ciklet zgjedhore për 20 vite me rradhë.

 

Të gjithë bashkarisht i gëzohen:

 

PAQES,

 

pajtimit,

zbatimit të Marrëveshjes së Ohrit,

barazisë dhe drejtësisë,

demokracisë koncensuale,

integrimit të brendshëm, rajonal dhe atij euroamerikan

si dhe të ardhmes, agjendës së blertë.

 

Këto hapa sollën edhe deri tek INTEGRIMI i plotë në vend, në komunë, në qeveri, në kuvend, në administratë, në polici nga 170 policë në mbi 2.000, në ushtri nga 65 në mbi 2.000, në administratë nga 2% në mbi 21% dhe gjer në udhëheqjen më të lartë të të gjitha institucioneve të shtetit me përgjegjësi të plotë.

 

Integrimi në vend imponoi edhe integrimin rajonal nëpërmjet politikës tonë ZERO ÇËSHTJE TË HAPURA ME FQINJTË dhe instalimit të LINJAVE TË KUQE për partinë tonë që janë:

 

Marrëveshja e Ohrit,

 

Marrëveshja e Prespës,

 

Marrëveshja e fqinjësisë së mire.

Nga këto linja të kuqe KTHIM PRAPA SKA dhe kush do partneritet me ne, duhet të respektojë këto parime.

Këtu dua të përshëndes edhe autoqefalinë e kishës ortodokse të Maqedonisë me ç’rast u mbyll edhe një kontest tjetër i rëndësishëm për vendin tonë.