Themeluesi i Meta Mark Zuckerberg ka zbuluar disa projekte ambicioze të inteligjencës artificiale, duke e përshkruar AI si “çelësin për zhbllokimin e Metaverse”.

Në një demonstrim të transmetuar drejtpërdrejt, ai krijoi një botë bazë virtuale – duke përfshirë një ishull, pemë dhe një plazh – duke përdorur veçorinë e AI Builder Bot.

Zuckerberg njoftoi gjithashtu një plan për të ndërtuar një përkthyes universal të të folurit, raporton bbc.

“Aftësia për të komunikuar me këdo në çdo gjuhë është një superfuqi që është ëndërruar përgjithmonë”, tha ai.

Builder Bot ishte pjesë e projektit CAIRaoke të Metës për të përmirësuar asistentët e AI dhe për të lejuar “AI të shohë botën nga përvoja jonë” ndërsa njerëzit hynë në realitetin virtual përmes kufjeve ose syzeve, tha Zuckerberg.

Facebook ka investuar në AI për 10 vitet e fundit dhe ka një nga ekspertët kryesorë në botë, Yann LeCun si kreun e AI.

Në janar ajo njoftoi se kishte ndërtuar një superkompjuter të ri të AI që synon të jetë më i shpejti në botë kur të përfundojë në mesin e 2022.

Facebook ndryshoi emrin e saj të korporatës në Meta në muajin tetor, pas zbulimeve nga sinjalizuesi Frances Haugen.

Në atë kohë, Zuckerberg foli për një Metaverse me gamë të gjerë – të qasshme përmes kufjeve VR, të tilla si Meta Quest, dikur Oculus – ku njerëzit mund të punonin, luanin dhe bisedonin.

Meta planifikon të punësojë 10 mijë njerëz në Evropë për të ndihmuar në ndërtimin e tij. /Telegrafi/