Kompania hekurudhore në Ukrainë ka njoftuar të premten se ka vënë në dispozicion disa trena të veçantë evakuimi që që shkojnë nga Kievi në pjesë perëndimore të Ukrainës.

Ata e kanë pikën e nisjes në stacionin kryesor hekurudhor të Kievit. Kompania njoftoi se ato do të udhëtojnë drejt Rakhiv, Uzhhorod, Truskavets, Vorokhta, Kovel, Chernivtsi dhe Lviv.

Ajo ka bërë me dije se prioritet do t’u jepet grave, fëmijëve dhe personave me probleme të shëndetit ose që kanë aftësi të kufizuara.

Në njoftim është kërkuar për ata që udhëtojnë me këta trena të mos zbulojnë vendndodhjen e tyre dhe të mos habiten nëse përdoret ndriçimi emergjent.

“Sa më pak të duket treni aq më i sigurt do të jetë udhëtimi”, thuhet në deklaratë.